Som den gamle hippien sa:

Allt går att röka!

Om Rökeriet

Återigen en kompis (då har jag iallafall 2 st, för det är inte samma) och jag som startade rökeriet. Orsaken var att det inte finns så många rökerier att vända sig till längre och att man kan få det rökta som man vill ha det.

Och är det något som passar till öl så är det rökta saker. Sitta ett gäng med Liselund Lager eller en Skeppsgårdens IPA och karva på något rökt är bland det bästa man kan göra.

Nu har vi blivet inrökta  och får till ett mycket bra resultat och allt hänger på insaltning, röktemperatur och hur länge det röks. Vi tycker om att röka kött och fisk ganska länge för att få den perfekta smaken och fastheten.

Vi kan röka upp till 40 kg om dagen .


Hur vi gör

Vi kokar saltlake på nitritsalt till kött och grovsalt till fisk. Kött får ligga upp till 10 dagar i laken och om det är stora tjocka bitar så sprutas det också för att vara säkra på att allt kött blivet saltat, fisk och grönsaker ligger betydligt kortare tid beroende på storlek och mängd. Allt förvaras i 2 grader under saltningen, därefter tas det upp torkas av och får torka till över natt i kylrum. Sedan röker vi på och beroende på vad vi röker kan det ta upp till 15 timmar för att få det klart.

Allt går att röka

Och det är faktiskt sant! Ok, öl är lite svårt.

Kött, fläsk, hemgjord korv, köttbullar, hjärta, revben m.m.

Räkor och det mesta i fiskväg, varför inte Carpaccio på lättrökt tonfisk!

Många av våra grönsaker ex blomkål, lök och vitlök fantastisk gott och till smaksättning. Paprika och chili  kan ni läsa mer om under chili.

Lokala produkter

Alla produkter kommer (utom laxen) kommer från Östergötland och mycket levereras från Franzéns Ekokött i Hjulsbro

PRISLISTA

Beställning av rökta produkter

Det går mycket bra att beställa rökt gris, vildsvin, lamm, älg, hjort, rådjur, häst, lax  och även annat efter överenskommelse.

Det finns oftast Hjort, Vildsvin och sidfläsk för omgående leverans (kan vara fryst ibland)

Det tar minst 10-14 dagar från beställning till hämtning, kan variera lite pga planerad rökning. Lax/Räkor går på ca 5 dagar normalt. Om varma räkor önskas så gör vi upp med levedrans tid

Pris ligger på ca 300-600kr/kg beroende på dagspris och produkt, exakt pris meddelas vid bokningsförfrågan.


Saltning och rökning av inlämnad produkt

Helst fryst (Lax och övrig fisk helst tinad) Kg-priset innan rökning

130kr/kg

Nätning av kött innan rökning


30kr/bit

Skivning av rökt benfritt kött

Skriv tjocklek på skivorna i "Info"

40kr/kg

Vakuumförpackning

Går inte med för stora bitar, meddelar efter rökning om det går

10kr/st


Rökta räkor inlämnade

Ska vara frysta. Går att röka med mycket kort varsel, ibland även samma dag

80kr/kg

Rökta grönsaker inlämnade


90kr/kg

Tjänstens namn

Dolores eos qui ratione voluptatem

150 kr

ONLINEBOKNING

Skriv i "Info" vad ni är intresserade av/vad som ska rökas, vikt, övrigt enligt prislista och datum när det måste vara klart . Jag meddelar i god tid när rökning sker. OBS: Jag måste ha kött ca 14 dagar och lax 2 dagar innan rökningsdag! Det är bra om köttet är fryst när det lämnas. OBS 2: Max längd på köttet/lax 48cm